Bandenservice

Uw banden wisselen van winter- naar zomerbanden, of andersom? Voor een complete bandenwissel, inclusief demontage, balanceren en montage, kunt u bij ons terecht.

De juiste banden op het goede moment kunnen van levensbelang zijn. Het profiel van een band zorgt namelijk voor grip en stabiliteit op de weg.

Een zomerband heeft minder grip op een nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is uw remweg juist een stuk korter met zomerbanden, ook als het regent.

Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. De all season band is een autoband die je het hele jaar door kunt gebruiken. De all season band levert door de profielopbouw en materiaalsamenstelling goede prestaties onder alle weersomstandigheden. Ze beschikken over de gunstige eigenschappen van zowel zomerbanden als winterbanden.

Als u regelmatig over besneeuwde wegen rijdt of in zeer lage temperaturen of in de winter reist naar moeilijk begaanbare plaatsen (steile hellingen, onverharde wegen, enz.) dan zijn winterbanden de beste keuze voor u.

Als u echter slechts af en toe op besneeuwde wegen rijdt, dan zijn all season banden de beste keuze voor u.

Als u voorheen winterbanden gebruikte, dan bespaart u zowel tijd als geld wanneer u op all season banden overstapt, omdat u niet meer twee keer per jaar uw banden hoeft te verwisselen.

Wij geven u graag advies! Neem contact met ons op of loop gerust even binnen bij de werkplaats.